SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

sl3Predsjednik parlamenta i Crne Gore, Ranko Krivokapić i Filip Vujanović, u odvojenim susretima su razgovarali sa predstavnicima Evropskog jevrejskog parlamenta (EJP) iz Brisela i Evropske jevrejske unije (EJU) iz Londona kao i Jevrejske Zajednice Crne Gore.

Kako se navodi u saopštenju parlamenta, kopredsjednik EJP, Vadim Rabinovič, prenio je zadovoljstvo Jevrejske zajednice dosadašnjim radom u Crnoj Gori.

Tokom susreta Rabinovič je uručio Vujanoviću Međunarodnu nagradu Jevrejskog parlamenta za visoki doprinos razvoju odnosa Crne Gore sa ukupnom Jevrejskom zajednicom koja se dodijeljuje jednom godišnje. Rabinovič je Krivokapiću takođe uručio priznanje Evropske Jevrejske unije.

Predsjednik crnogorskog parlamenta je istakao da je Crna Gora oduvijek bila država utemeljena na bogatstvu različitosti i tradiciji suživota različitih vjera i nacija, te da prisustvo Jevrejske zajednice samo dodatno osnažuje njen građanski i multikulturalni karakter.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, kazao da je zadovoljan sadržajnim i intenzivnim državnim odnosima Crne Gore i Izraela, kao i djelovanjem Jevrejske zajednice u Crnoj Gori.

- Vujanović je ocijenio da postoje mogućnosti i potrebe za daljim unapređenjem sveukupne saradnje između dvije prijateljske zemlje i sa ukupnom jevrejskom zajednicom, posebno na ekonomskom planu, piše u saopštenju.