SJ Tekmag - шаблон joomla Продвижение

header6

Prijem u Podgorici povodom Dana nezavisnosti Izraela

 

 Izraelska ambasada je juče priredila  prijem povodom Dana nezavisnosti Izraela u hotelu Ramada u Podgorici. Obilježavajući 68.rođendan  zemlje stare čeiri hiljade godina, Nj.E. Josef Levi, ambasador Izraela u Srbiji i nerezidentalni ambasador u Crnoj Gori, uručio je zahvalnice zaslužnim ličnostima koji su dali svoj doprinos unapređivanju odnosa ove dvije zemlje.

Zahvalnica izraelskog parlamenta dodijeljena je Milu Đukanoviću, premijeru za lični doprinos razvoju bliskih i prijateljskih odnosa Crne Gore i Države Izraela a povodom desetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dviju država.

Centar „Simon Vizental“ dodijelio je predsjedniku Vlade Crne Gore zahvalnicu za stalnu podršku izložbi „Ljudi, knjiga, zemlja: 3.500 godina odnosa izraelskog naroda sa Svetom zemljom“ koja je otvorena u UNESKO-u u Parizu, a zatim prikazana i u Podgorici. U ime Centra, zahvalnicu je uručio Jaša Alfandari, predsjednik JZCG.

U Zahvalnici se navodi da je Centar „Simon Vizental“ zahvalan Vladi Crne Gore i njenom predsjedniku lično zbog toga što su omogućili ostvarivanje izložbe koja je organizovana pod pokroviteljstvom UNESKO-a i kosponzorstvom Izraela, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Države Izrael.

Priznanje je u ime premijera primio Srđan Spaić, savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja.

               

 Izraelska priznanja za razvijanje odnosa Države Izraela i Crne Gore dobili su i kandidat Crne Gore za generalnog sekertara Ujedinjenih nacija i bivši predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić, glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Milan Roćen, (zahvalnicu primio Srđan Spaić, savjetnik predsjednika Vlade za pravna pitanja), ambasadorka Crne Gore u Izraelu Tamara Mugoša, predsjednik Jevrejske zajednice Crne Gore Jaša Alfanadiri i počasni konzul Crne Gore u Izraelu Nimrod Rinot.

Prijemu u hotelu Ramada u Podgorici povodom 68.godišnjice od osnivanja Države Izrael prisustvovali su predstavnici Vlade, diplomatskog kora, vjerskih zajednica, političkog, kulturnog i javnog života Crne Gore i članovi JZCG.